Všetečníci, Bratislava

Skupina tanečního humoru Všetečníci, Bratislava, Slovensko celý článek

Skupina tanečního humoru Všetečníci byla založena v roce 2005 v Bratislavě. Věnuje se netradičnímu zpracování scénického folkloru v duchu "čím vtipnější, tím vtipnější". Humor, parodie a nadsázka jsou hlavními atributy jejich představení a zápletky, případně vyvrcholení děje v choreografiích, navzdory "folklórnímu" vizuálu, spíše odrážejí smysl pro humor dnešního diváka.

Všetečníci, taneční skupina, která bere humor vážně = známé osobnosti (nejen v Bratislavě, ale ve folklorním světě vůbec): Ján Všetečka, Stanislav Marišler, Maroš Červenák, Zdeno Jašek, Dominik Mičev, Marta Valentová, Lucia Nogová, Zuzana Hajková, Elena Medlenová, Kristína Osrmanová, Lenka Kuchtová, Charlie j. h.

17. STOROČIE 17:00, celovečerní tematický program

17. století začíná 1. ledna 1601 a končí 31. prosince 1700. To je asi jeho největší problém. Jako každé století, i to sedmnácté bylo plné válek, povstání, epidemií, nových vynálezů, objevů a uměleckých děl. Nejsilnějším argumentem je dělová koule. Největším technickým vynálezem šampaňské. Nejoblíbenějším politickým zřízením je absolutismus. Zejména mezi panovníky. A takto bychom mohli pokračovat, ale nebudeme. Na úvod to úplně stačí. Osm příběhů odehrávajících se v 17. století. Osm příběhů, které mají jednu věc společnou. O jakou věc se jedná, necháme na důvtipu ctěného diváka. Diváci, u kterých k dovtípení nedojde a jsou zvědaví, co společného zmíněné příběhy mají, ať telefonicky kontaktují našeho uměleckého vedoucího. Nejlépe kolem 17:00.

Námět a scénář: Ján Všetečka
Hudba a texty písní: Ján Všetečka
Choreografie: Stanislav Marišler, Lucia Nogová, Ján Všetečka
Kostýmy: Liliana Singhofferová
Grafický design: Ján Všetečka
Produkce: Maroš Červenák
Asistenti režie: Stanislav Marišler, Maroš Červenák, Zdeno Jašek
Režie: Ján Všetečka

Projekt z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umenia

www.vsetecnici.eu

 

17. storočie 17:00......pátek 26.8.2022 v 19:30

zpět

adresa:
Obřanská 646/13
Maloměřice, 614 00 Brno
tel: +420 724 803 290
email: brno@fosjanosik.cz
ID datová schránka: tbvh447